Nevídané fotografie Hradce Králové

Jak nafotit co nejlepší fotky nějakého místa? Bydlet tam :). Počkat si na výjimečné podmínky a jít fotit vyhlédnutá místa. Naposledy jsem takto šel fotit Hradec Králové potom, co mrznoucí mlha obalila stromy jinovatkou. Vyrazil jsem po půlnoci, v ulicích prázdno, mlha a obalené stromy vykouzlily až téměř pohádkovou atmosféru. Takhle Hradec Králové většina obyvatel asi nikdy neviděla.

Vůbec zimní období mi přijde na focení města obzvlášť vhodné. Naprosto unikátní podmínky byly, tuším, v roce 2010. Tenkrát Labe pod Hučákem zamrzlo natolik, že se na něm proháněli bruslaři, to všechno násvícené večerním světlem a v lehkém oparu.

Zamrzlé Labe pod elektrárnou Hučák

Zamrzlé Labe pod elektrárnou Hučák

V následující galerii můžete vidět další netradiční fotky Hradce Králové i s popisky. Například již zbourané schody do nebe, soutok obalený čerstvě napadaných sněhem, nebo kypření Plachty pomocí tanků.

Aktualizováno 14.2.2024 o pohled z nejvyššího patra nové budovy ČSOB:

Nová budova ČSOB

Líbí se vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

14 Comments

  1. Pavlíčková Irena

    19. 1. 2017 at 15:18

    Dík,že jsem mohla vidět vaše fotografie. Je to zážitek. Také od mládí fotografuji,dříve jsem si vyvolávala fotografie doma v koupelně,teď už jen digitálně,děti,přírodu,zvířata.Lidé teď fotografují stále,ale je zážitek uvidět promyšlenou fotografii. Je to jako umělecké dílo.

  2. Roman Flössler

    19. 1. 2017 at 20:28

    Díky za krásný komentář

  3. Horáková Anna

    21. 1. 2017 at 0:23

    Nádherné fotky :-)

  4. Roman Flössler

    21. 1. 2017 at 15:53

    Díky :)

  5. Ahoj Romane, krásné fotky !
    Je možné k nim někde vidět i jejich EXIF ? (zajímá mě s čím fotíš, časy, clony, iso, objektivy)

  6. Roman Flössler

    14. 2. 2017 at 20:54

    Ahoj Michale, díky. Exif mám jen u fotek na disku, ale můžu to trochu popsat:

    Asi tě zklamu, není to focené žádnou super technikou. Většinu fotek jsem fotil kompakty Minolta A2 a Samsung EX1. Nejnovější fotky se stromy pokrytými jinovatkou jsem fotil Sony A6000 + manuálním objektivem Samyang 12mm. Noční fotky jsou ze stativu na několikasekundovou expozici a nejnižší ISO. Denní na udržitelný čas a ISO co nejníž :). U všech těchto fotek jsem clonu volil tak, aby všechno bylo ostré a objektiv měl co nejlepší kresbu – tzn. někde uprostřed rozsahu clon.

    Čím je to focené není zas tak důležité, foťáky fotí dost podobně. Nejvíc dělají úpravy, proto fotím zásadně do RAWu. Pro představu tady je srovnávní fotky předtím a potom:

    katedrala hradec

  7. Nejúžasnější fotky. Prostě luxus. Tohle byl vždy můj sen, takhle umět fotit nebo upravovat. Je to vážně krása.
    Ať se Vám nadále daří. :-)

  8. Oto Vonášek

    16. 2. 2017 at 13:03

    Zdravím Romane. Rád jsem se podíval na galerii. Pěkná fota, mrknul jsem na Hejšovinu a České Švýcarsko, kam také rád zavítám, blíže mám Šumavu, kam rád vyrážím. Specializuji se konkrétně na krajinky. V brzské době něco zašlu na kuk. Ota

  9. Jsem z Hradce Králové pryč už hodně let – od roku 1976, ráda se tam vracím na návštěvy. Ty fotky jsou ale nádherné. Taková lahůdka, než mi začnou chodit pacienti.
    Zdravím.

  10. Roman Flössler

    18. 2. 2017 at 18:15

    Díky za komentáře, to jsem nečekal, že se fotky budou tak líbit.

  11. Zdravím Romane,je to úžas!!!!!! I když člověk zcestuje leccos,Hradec je prostě srdcovka.

    Díky moc za tu nádheru a ať se daří!!!

  12. Roman Flössler

    9. 4. 2021 at 10:37

    Tomáši, díky!

  13. Jedním slovem krása a skoro z každé fotografie na mne dýchla vzpomínka na zážitky od dětských let až do mého stáří. Nádherný záběr uličky k pivovaru, tam je i můj rodný dům. Ráda fotografuji, je to krásná záliba i pro mne jako amatéra.

  14. Roman Flössler

    11. 4. 2021 at 22:24

    Dano, díky za krásný komentář.

Napsat komentář - uvítám váš názor

Váš email nebude publikován.

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotogalerie: